Khamis, 2 September 2010

kuih raya free

riang ria raya!! raya makin hampir.. horeyyyy!! suka2.. sbb dh tak payah bangun pagi utk sahur.. hehehe.. jahat ehh!!! ;p korang dh habis buat persiapan ke?? kami biasa2 jek, yg pasti barang2 keperluan pontel sme dh siap. tgl cari kasut/sandel jek.. tapi tu takperla, pontel pun dh banyak sgt kasut kat umah. hari2 p taska mau pakai kasut lain2.. haishh!!! pening mama... lagik banyak kasut lagi banyak kerenah dia.. barang2 papa n mama?? huhuhu.... ada jugak, setiap sorang dapat baju melayu selai n baju kurung selai.. ehh.. baju mama selai ke?? jap2 belek balik dlm almari... orange, pepel, kuning, pepel lagik.. erkkK!! dh 4 helai.. hahaha.. mama jek ada 4 helai baju.. aisehh... yg sebenarnya 3 helai lagi bukan baju raya. sy tempah dan beli sbb konon2 nak pakai basahan bawa p office. tapi sbb raya bakal menjelang tiba dan baju tu pun belum dirasmikan rasanya boleh la pakai buat raya kan?? jimatttT~~~ :)

apa lagik yg belum settle? langsir raya? dh siap gantung pun.. cantik2... =p maroon kaler, umah dh siap kemas?? huhu... kemas dh 10 kali, pontel kecahkan pun dh 10 kali.. dia kecahkan sy kemas, sy kemas dia kecahkan.. smpi bila2 pun tak siap la.. hurmm.. biar jeklaa kan.. kang kalo2 ada org nak dtg raya sy kemas la pape yg patut.. hahaha.. deco2 umah?? urmm.. nak deco cmne lagik yerk?? cuma encik suami ada pasang wallpaper baru kat belakang tv.. cantek jugak wallpaper tuh.. niat ati nak cat dinding tapi asik bertangguh jek, last2 sy bli wallpaper.. tempek ke dinding terus lagik senang.. takyah susah2 + penat2kan badan main dengan cat dan berus.. betul tak korang??

bila raya apa yg penting? mestilah kueh raya.. hoyeahhhh2!! taun nie sy bli 3 jenis kuih raya, blueberry cheesetart (oder dgn puan analiza.. baru jek amik tadi.. baunya sungguh memikat.. nyum2), biskut roda impian (oder dgn kak shima, amik 2 balang.. dh dpt pun mgu lepas), pastu oder rempeyek (oder dgn hasbullah).. hepp!! encik hasbullah, dimanakah rempeyek sy?? anda sudah lupakahh?? kalo lambat2 hantar sy kansel okehhh.. ngeh3.. sy oder pun sbb pkir kat umah takder kuih pape... tup2 bila dh dekat2 nak raya nie boss dengan baik ati hulur sejenis 2 utk anak2 buah kesayangannyaa.. wallahhh!!! rezeki raya!! ada jugak biskut raya buat tambah2.. seronok!! :)


kueh free... mini popia + biskut coklat cip.. yg biskut belang2 belakang tu sy oder yerk.. bli sendiri. biskut roda impian namanya.. hahahaha... dlm dia ada coklat cair.. nyum3.. nikmat! =p


semalam dapat lagik sejenis kuih.. boss bagi jugak.. syukran.... murah rezeki boss.. kipas mau lebih!!! hahaha... taun depan bagi lagik yerk boss, jadik takyah susah2 sy oder kuih sana cni.. mahal pun boleh tahan.. sob3... kuih raya dh dapat, duit raya bila lagik boss?? hikhik...

da latestt.. kueh yg boss bagi smlm.. biskut coklat eh namanya?? tah, hentam jekla.. atasnya coklat bawahnya biskut.. sy x rasa pun, sbb sy tak bape minat sgt makan coklat keping2 cmni.. kalo jenis coklat cair dlm mulut sukeeeeee :)


*kuih raya dh ada, tapi balang kuih tiada.. bagaimanakah??? misi seterusnya.. mencari balang kuih raya yg cantik, comel, murah dan semestinya plastikK!!! tak mau kaca, karang si pontel hempassss... naya wehh!!!



2 kepochi:

PUANSTOBERI berkata...

clap clap.. rajin memasak skang. bagus..bagus.. hehehe

aNgeL pUTiH berkata...

ngee... sila kagum dengan sy! muahahaha

Blog Widget by LinkWithin