Jumaat, 20 Ogos 2010

welcoming Jumaat!!


yeyy!! jumaat dtg lagik.. alhamdulillahh!! sy mmg hepi lebih bila Jumaat tiba sbb sok lusa ari cuti.. alaaa, korang pun mesti sama mcm sy kan?? Jumaat jek mesti semangat lebih sket.. mcm ada satu aura pelik menguasai diri.. kekeke..

pagi nie punch card merah.. 8.20am.. huhu.. nie sme gara² pontel meragam nak mintak ronda² naik moto.. start punya start moto takmo idop plak.. (lagipun moto sy mmg dh lama tak jalan, bateri kong la tuhhh!!) dhla kuar umah terlambat, pontel pulak buat hal.. incik suami suda hangen satu badannn.. sy pun terus terdiam kat terkata.. takut kena sembur.. heheh.. udahnya dukung je pontel bawa masuk kete, terus hantar dia p taska. dia meraung² bagai nak rak.. siannya anak mama, tgu petang nti ok syg.. mama/papa bawa naik moto p bazar belakang mydin tu.. kita jalan² cr kueh.. mmuahh!! syg pontel..

nak citer psl menu berbuka smlm... smlm sy off masak.. indah!! hehe.. tetiba sy terasa nak makan ikan bakar bagan lalang.. ajak incik suami ke sana, dia mcm berat ati jek nak p.. 1st, jauh.... 2nd, ari kerja dh tentu badan penat. 3rd, smlm smpi umah pun dh kul 6.. last² utk tidak menghampakan isterinya yg hamil nie incik suami decide ajak makan kat medan ikan bakar.. kedai nie dekat jek ngan umah kitaorg, pestime try makan seafood kat c2.. kitaorg booked awal.. pickup pontel kat taska, tukar motor terus p kedai tuh.. pastu balik umah... (nielah sbbnya pontel nak naik moto pagi nie.. smlm pestime kami bawa dia naik moto yg perjalanannya 10 menet.. sblm nie bawa p kedai dekat2 jek.. pagi nie dia gian nak naik moto lagik.. isk3) lepak² dulu, mandi, dlm kul 7.15 baru gerak ke kedai smula.. smpi² makanan dh terhidang... syiokk!!! ;p kitaorg makan siakap masam manis, pari bakar, sotong grg tepung, sayur kailan, air fresh orange dengan sirap bandung.. sme skali RM52.20!! korang rasa ok x?? hehehe... not bad la kan sbb makanan pun sedappp.. kalo x sedap harus rasa terkilan+terkulat² jugak.. BTW, tengs papa sbb bawa mama makan ikan bakar! incik suami pun lega sbb muka isterinya bersinar² mcm bulan sbb permintaannya dh ditunaikan.. kalo tidak kompem mendung 2 ari 2 malam!

tgn kecik yg tgh pegang sudu tu tgn pontel.. sibuk nak makan pakai sudu.. tapi bila nampak kami pakai tgn dia nak pakai tgn plak.. pastu mintak sudu balik.. haishh!! kecahnya meja bukan mainnn....

opsss.. lupa nak citer, smlm incik suami request nak makan kuih kenyal² berkuah santan.. kuih apakah??? tau makan tapi tatau nama kuih.. lawak betol!! tu yg smlm sy kepoh² kat FB tnya kenkawan agak² apa nama kueh tu yerk.. setelah berpenat lelah cari dlm website, bertanya kawan² akhirnya sy berjaya jugak buat kuih "Puteri Mandi" tersebut... phewww~~ lega yg amat sgt.. pic tak sempat snap sbb lepas balik makan seafood kami sme terbaring kekenyangan+tertdo.. sy tersedar kul 12 lebih incik suami tgh berkemas kat dapo.. sy tnya dh makan ke kuih yg sy buat.. jwpnnya "dh.. santan sedap tapi kuihnya tawar.. mama tak letak garam ke??!" muahahaha.. adoilaaa!! mintak mahap incik suami... kan bulan puasa.. smlm pun buat secepat yg boleh.. lepas booked makanan kat medan ikan bakar tuh, balik umah cepat² sy siapkan kuih tersebut.. kul 7.15 siap terus kuar umah.. hebat kann?? bulan² puasa nie mmg kerajinan memasak sy sgt terserlah.. yg penting sy lega sbb dpt tunaikan permintaan suami jugak.. kesimpulannya, fair & square la kan?? sy tunaikan permintaan dia, dia tunaikan permintaan sy.. hehehe..

nie la rupa kuih tersebut.. sy google jek.. tapi sy buat takder warna, juz warna putih dan tak letak kelapa parut tu... org kelantan panggil kuih puteri mandi aka kuih kepek idung.. hahahaha.. betul ke?? kelakar plak bunyinya..

*ehhh... sy mcm dh rajin update blog hari² laa... korang suka tak?? sy pun suka jugak... caiyok angeLL!!! hahahahaa.. korang, rajin2 tglkan jejak yerk.. baru la sy makin bersemangat.. ;p


3 kepochi:

Yan berkata...

kueh puteri mandi akak tak penah makan.. tgk pun takpenah..

aNgeL pUTiH berkata...

kak yan~ silap info.. kawan ckp nie butir nangka/cempedak namanya.. hehe.. mcm2 nama la plak kan

Tanpa Nama berkata...

The Abercrombie and Fitch style has lived much longer than Abercrombie its counterparts from the 1980s; Abercrombie Sale it may be because of its relatively Cheap Abercrombie inoffensive style or Abercrombie outlet because people just love animals, abercrombie Jeans but it's less frowned upon.Today you can find high quality blanket and sheet sets in a cheetah print. Abercrombie Pants These are common enough that you could Abercrombie Tees even go to a department store and find them, so you should have no problem finding cheetah printed sheets Abercrombie Shorts and blankets if they are what you are looking for. Abercrombie Sweaters These can be a great accent to a more contemporary home theme, though obviously are not great for homes that are more conservatively or classically decorated. Curtains that have this type of pattern are more difficult to come by. You may have to go to interior design specialty stores, or look online order to find curtains with cheetah spots printed on them. However, in most cases if you can find them, they are usually not very expensive.

Blog Widget by LinkWithin