Selasa, 12 Januari 2010

terbengkalai lagik

Blog aku terbengkalai lagik..
wallahhh... niat di hati mmg membuak2 nak menaip
tapi bila dh terpampang screen depan mata mula la otak jemmed.. apa kes nie??

arinie dtg kerja lewat 10 minit.. huwaaa!! mcm nak menangis jek..
padahal semalam tdo awal.. nak bangun awal pagi punya la susah..
slalunya aku set jam kul 6.00 pagi.. nak taknak terpaksa jugak gagahkan diri..
BTW yg buat aku slalu lambat sbb nak layan kerenah si pontel tuh..
pagi2 kalo boleh mmg aku nak mandikan dia kat umah
kat nurseri tu tahla mcm tak caya jek diorang mandikan anak aku
tah bersabun ke tidak.. pagi2 tah2 mandi ngan air sejuk.. mau pontel menggigil2 kesejukan..
pontel plak slagi kita tak kejut+dengan suara kuat takder makna dia nak bangun..

tu hal pontel, papa pun sama jugak.. kenapalah liat sgt nak bangun pagi??
takkan hari2 mama nak kejut.. tak kesian kat mama ke :(
kadang aku kecik ati jugak.. aku bangun pagi2 tunggang langgang iron baju, siapkan beg baju anak, sarapan pagi, cuci pinggan makan malam tapi incik suami pulas tdo..
tak dengar atau buat2 tak dengar aku dok kelentang kelentung tak dapur.. isk3... sedey okey.. huhu~~

kalo cmni aku kena bangun tdo kul 5 pagi la gamaknya.. huwaa!!
tak sanggup dehhh... makin kuruih la aku pasni.. hohoho~~



3 kepochi:

atty's berkata...

siannya angel..
kty nasib ..dr dulu..sejak baby ..anak2 mmg senang bangun..
lagi lah kalo dah sekolah ..mana nak masak sarapan ..nak masak lauk utk lunch sekali ..dah rutin setiap hari mmg bangun kol 5 pagi ..

PUANSTOBERI berkata...

huhu..kak reen pun lately ni liat nak mangun pagi. ekekeke. tp seb bek la umah dokek yo dgn opis ha. kul 7.45pagi pun sompek lagi punch b4 kul 8. hehe.

aNgeL pUTiH berkata...

kak ty~ itu la psl.. sedey tau... yg si suami tu takkan la tak paham2.. huwaaaaaa!!!~

kak reen~ manyak untung umah dokek nie kan.. angel pun opis dekat ngan umah. 10 menet dh smpi.. mslhnya yg jadik lambat pepagi kena layan kerenah si kecik.. tgu akak ada anak sok.. jeng3.. ;p

Blog Widget by LinkWithin