Ahad, 12 Julai 2009

Langkawi oh Langkawi


.::date : 26-28 july 2009::.

mari pergi langkawii... yehaa...
lambat plak aku nak update cter langkawi nie. bukan pe, banyak sgt gambo.. aku kan rajin.. bila tempek gambo nak letak caption skali. tu yg jadik lambat.. huhu. mmg syiok dpt p langkawi. apa ada di langkawi? macam2 ada, tapi paling familiar, igt langkawi ingat coklat.. huhu.. kali nie pergi beli coklat sajork. selebihnya nak jalan².. bli coklat pun tak banyak sbb balance coklat yg pegi arituh ada lagik dlm freeze. smpi dh beku gamaknya tapi belum expired okeh! hahaha...




kami dh smpi jeti kuala perlis.. tgh tgu feri.. masa nie kul 7 pagi. serabai jek muka pontel. baru bangun tdo =D

ini sepupu sepapat pontel.. macam tangga =p



trip kali nie we'olls duduk kat resort chandek kura pantai chenang.. tak bestla duk cni, jauh dari pekan kuah. hukhukhukk.. kabornya dekat ngan laut, tapi bau laut pun aku tak rasa.. caitTTT! ini boleh mendatangkan marah.. huhu.. tapi mebi betulla dekat ngan laut, sbb 1st day check in tu kan, ujan turun dengan lebatnya.. masa nak ujan tu, langit mendung.. bila aku tgk langit.. subhanallah.. ngeri ko... sgt gelappp.. pastu ada putih2 sket. nampak mcm awam itam tu bergumpal2.. nak snap gambo pun tak berani. tsk..tskk.... tak dapat aku nak bayangkan. sgt terasa betapa kerdilnya diri aku.. tgk langit tuh, sama la mcm korang tgk laut bergelora dlm tv tuh, berpusing2 kan.. Ya Allah...hanya Kau Maha Mengetahui.. Engkau Tuhan Pencipta Langit dan Bumi.. insaf sgt².. bila hujan dah turun.. baru nampak langit putih seperti sediakala... huhuhu..



hoyeee.. langkawii.. kami dtg lagik



kali nie p langkawi bersama2 kakak, abg ipar, anak buah dan ibu serta ayah terchenta. travel yg sgt seronok tapi memenatkan. maklumla, kami bukan naik flight. hanya naik bas.. bertolak dari batu pahat plak.. bayangkan.. berbelas jam duduk dlm bas. berhenti tah brapa kali.. hiks :p mmg betul2 advanture ko. 1st time dulu trip ngan opis idakla lama sgt cmni sbbnya gerak dari KL.. kira dh separuh perjalanan kan. tapi tak kisahla, penat pun penatla.. yg penting happy sbb mak abah nak sgt jejak kaki ke langkawi. akhirnya terlaksana jugak impian diorang. syukur... double syukur to pontel. langsung tak meragam. 2 thumbs up 4 pontel... kiss dia banyak2 kali.. cayalah anak mama, kecik2 dh pandai travel jauh.. tipu la kalo kata pontel tak nangis kan. dia nangis juga, cm biasa nangis nak tdo n susu.. bila bangun tdo cargas dan aktif balik. hiks =p




papa bawa beg besar gler.. kalo aku kompem tak terangkat.. tapi okla kan, beg isi baju utk 3 org. cian papa... ke hulu ke hilir bawa beg berat

sblm check in hotel soping2 coklat dulu.. huhuhu..bayangkan la, dgn tak mandi, dgn muka serabai, dgn badan letih tak hengat terus p soping.. adehh!! nafsu nak soping pun takder.. terbayang dh tilan dan bantal.. nak mandi ooo.. badan sgt letih dan lekit.. kali nie soping coklat dlm RM80 jek.. =)

check ini resort dlm kul 12 tghari.. aku dpt bilik paling kecik.. huwaa.. mencik jek. mak abah dpt bilik sederhana.. akak aku dpt bilik paling beso.. wahhh!!~ sonok ko yerk.. dia kata sbb anak dia ramai. kena duk bilik beso.. hahahaa.. iyolaahhhh.. ptg tu kami ke cable car.. kali nie tak bape sejukla sbb awan berada di bawah kami.. 1st time pegi dulu sejok glerr.. huhu.. seb baik la aku tak bawa baju sejuk bagai.. kalo tak buat berat beg jek..


smpi2 pontel tdo plak.. cian dia.. letih sgt


ko tgk tu.. kabus tebal gler.. dlm ati, alamak! baju sejok pontel tak bawa.. habis anak ku kesejukan.. tapi bila dh smpi atas, upanya kami lebih tinggi dr kabus. jadik takla sejuk mana.. hiks =p


dlm cable car.. pontel pelik, kat mana aku ni yer..


mak dan abah techenta.. akhirnya dapat jugak jejak kaki ke Langkawi.. hoyeee! =)
kabus kat belakang kami.. huhuhu.. tebal kann??




pontel sukanya dpt kaki.. jalan sana cni. tak takut langsung. aku seriau bila dia jalan kat tepi2 tuh..


nampak butterfly.. sme dia nak kutip.. tinggi jugak kupu2 nie terbang yerk.. agak2 korang dia naik cable car jugak ke? hahaha






sempat tangkap gambo kenangan ngan ulaq~~ caiyo2.. berani2 takut =p



kami kat cable car tak lama, lepas nie nak ke kota mahsuri plak.. jom kita tgk makam mahsuri. pestime aku nak tgk makam dia nie.. huhu.. sungguh jakun... nak tangkap gambo jugak tapi tak brani. sbb abe ckp nanti mahsuri ikut aku balik.. hahaha.. jahat eh pa, saja nak takut2kan ma.. =p


pintu gerbang umah mahsuri


inilah umah mahsuri.. beso kann..



nie tangga umah dia, bulih jek kalo nak masuk.. tapi aku seriauuu.. dlm tu sgtla gelap. lagipun aku tgk takder sape yg masuk. so, jgn gatal2 branikan diri..



kat cni ada perigi mahsuri.. tapi aku lupa nak tangkap gambo. sempat la jugak we'olls basuh muka, basuh kaki, basuh tangan, kalo nak mandi pun bulih.. org kata niatla benda baik2.. aku basuh muka dgn niat muka aku jadi cntik cm mahsuri.. =p dari kota mahsuri kami singgah plak ke kilang gamat.. huhu.. macam2 adoo.. dari balm, minyak angin, minyak urut, ubat batuk, bedak sejuk, sme2 berasaskan gamat.. best oo.. KL mana ada kan..kan..kan.. kalo ada pun gamat healin. tapi mahal glerr.. kat cni murah2 weiii.. rasa cam nak bli jek kilang gamat tuh, boley?? =p

pukul 5 balik ke resort.. malam nanti kami nak ke dataran lang..



dapat jugak pegi dataran lang. 1st time dulu nampak helang dari jauh je. tapi tak bestla sbb pegi malam. nak tangkap gambo pun alahaii.. cam lemah jek. maklumla kamera tak bape nak mahal. smenya malap. tak suka okeh =(


inilah hasilnya bila mata melawan flash camera. pontel dh cntik dh aku plak, awat cenggitu?? haishhh!!~ spoil betullaaaaa!!~


konon2 nak gambo kat huruf2 tapi smenya hampa belaka.. gelap sajorkkk... hadoii.. mengapakahhh?? apsal la korang buat trip memalam nie.. tak suka tauu =(


gambar kenangan di dataran lang.. hiks.. pontel melawan flash camera.. =p


pasni nak balik tdo.. esok nak jalan jauh. dh tiba masa tuk balik BP.. =D




4 kepochi:

ct rahani berkata...

wah sonoknya pontel jenjalan kt langkawi yer.. bagus pontel x meragam.. pasni bleh suh mama bwk jenjalan kt oversea.. ekekeke..

angel.. byk tuh beli cekelet smpai rm80.. bak sini sket.. ekekeke..

atty's berkata...

berani ko pegang ulor tu ct..

aNgeL pUTiH berkata...

vender~ nak cekelat mai dtg cni =)

kak ty~ im angel not ct =p

Tanpa Nama berkata...

The Abercrombie and Fitch style has lived much longer than Abercrombie its counterparts from the 1980s; Abercrombie Sale it may be because of its relatively Cheap Abercrombie inoffensive style or Abercrombie outlet because people just love animals, abercrombie Jeans but it's less frowned upon.Today you can find high quality blanket and sheet sets in a cheetah print. Abercrombie Pants These are common enough that you could Abercrombie Tees even go to a department store and find them, so you should have no problem finding cheetah printed sheets Abercrombie Shorts and blankets if they are what you are looking for. Abercrombie Sweaters These can be a great accent to a more contemporary home theme, though obviously are not great for homes that are more conservatively or classically decorated. Curtains that have this type of pattern are more difficult to come by. You may have to go to interior design specialty stores, or look online order to find curtains with cheetah spots printed on them. However, in most cases if you can find them, they are usually not very expensive.

Blog Widget by LinkWithin