Selasa, 10 Februari 2009

teh yg menghijauuu

kalo p CH tak sah kalo tak p ladang teh kan?? =p kitaorg tak lama pun kat cni, tgk ladang teh dari atas jek. nak turun bawah mls.. masing2 dh penat+letih+mabuk (jln kat CH nie leh buat org muntah ijau.. bengkang bengkok.. cehh!!~)

kitaorg cuma lepak2 kat cafe jek.. lagipun masa nie ujan turun halus2.. (ada ke ujan halus2, bukan renyai2 ehh?? =)))abg ipar haku oder teh 1 teko + 6 biji cawan = 18 hengget.. adoilaa.. mahal tak hengattt!! dh tu bukannya sedap sgt pon.. pait yg amatttt.. mebi tu daun teh ori kan, sbb tu rasa dia cenggitu.. aku bli 3 kotak teh yg berlainan perisa. kat ptrajaya nie mana la ada jual teh cmtuh.. huhu... kat cni kan, ada jual mcm2 jenis teh tau.. ada teh+perisa stoberi, lemon, oren, blackcurrent.. 1st time aku jmpa.. mmg jakun ahh.. =p

kita layan gambar plak ar ;)

gunung-ganang

saujana mata memandang


pontel yg lena


tdo dlm kepenatan..




dh habis se teko teh, terus gerak.. tah bape kali benti gaknya.. sblm tuh smpt lagik p BEE FARM.. banyak gler lebah kat c2, seb baik tak kena sengat.. wahahaha.. nak tngkap gambo bebanyak pun ngeri. dibuatnya lebah2 tuh terkejut tgk flash kamera, mau aku lari lintang pukang!! =p

pintu masuk BEE FARM.. dlm tu manyak lebah woo..


kat cni pun tak lama, watpe nak tgk lebah lelama kan. lain arr kalo ko mmg tgu lebah tu nak sengat ko.. muahahaha...

OTW balik, lalu kawasan nie. Baru aku tau kat cni upanya Lata Iskandar.. aku igtkan Lata Iskandar tu menatang apa la, upanya air terjun yg tinggi tuh.. huhuhu... tapi kan tpt nie sgtla tak strategik sbb betul2 tepi jalan besar.. so, derang kalo nak mandi manda kat cni pun benti tepi2 jalan jek.. iskk.. seriau aku.. dhla lori besar2 gabak lalu lalang, bas lagik.. adoiyaii... aku cadangkan patut buat parking lot tapi nak buat katne ekk?? bukannya ada tpt pun.. ahakss!!~ =p





kitaorg sempat gak benti 15 menet. tgk org lalu lalang.. hikss! =p nak benti lelama mak aku dh mabuk.. tak larat dh dia kata.. tak sabo nak smpi umah.. isk3.. cian mak... takper, next time kita dtg lagik eh =D..

last skali sblm teruskan perjalanan benti makan kat tapah.. yeahh!! rasa lega sgt jmpa RnR nie sbb memasing dh lapar tahap kebuluran.. pas makan, borong buah jambu terus gerak.. dlm kul 6 lebey jugakla smpi umahh.. hohoho... percutian yg sgt seronok tapi memenatkan.. gudbye CH.. nextime kita jmpa lagik =p

kami makan dgn aman sbb pontel tdo jek.. dlm perjalanan tah bape kali pontel tdo, celik, tdo, celik.. cian anak mama..



4 kepochi:

ct rahani berkata...

sonoknya angel bercuti kt CH.. my wish list utk thn ni tue.. biler la dpt pegi.. huhuhu..

syareena berkata...

CH x best mcm dulu la....
x sejuk mcm dulu...
dulu...
waktu kck2 best

aNgeL pUTiH berkata...

vender~ tu ah psl.. best tau.. nti nak p lagik =p

aNgeL pUTiH berkata...

syareena~ ye ke tak best? angel rasa ok jek.. mebi sbb angel pelancong kan, so best jekla.. huahuahua

Blog Widget by LinkWithin