Selasa, 25 September 2012

KidZania @Mutiara Damansara

Sebut ajer Mutiara Damansara otomatik otak teringat IKEA.. bila teringat IKEA teringat plak nak soping.. terbayang jugak IPC (Ikano Power Centre), ada jugak Mc'D tepi jalan yang sesak tuh, ada jugak TESCO sebelah traffic light.. huwaahhhhhh!!  tempat tu memang tempat untuk membuang duit.. skrg aku nak citer psl KidZania plak. lokasinya?? adalah terletak di bersebelahan IKEA.. kalo ko nak masuk parking IKEA tu ko akan nampak 1 jejantas yang tertulis KIDZANIA.. ngehehehe... jom terjah!

KidZania’s history is rooted in an inspirational story of idealistic kids that formed a like-minded community, which led to the creation of a nation, their own government and nationalistic symbols to celebrate their unity. It also led to the development of iconic citizens considered honorary KidZanians who embody the spirit and willfulness of the community and act as representatives to their ideals in disposition, outlook and principles. nak tau lebih lajut bleh klik kat website mereka.. sebelum pape kita tgk dulu gambaran apa itu kidzania.. 

kawasan yg luas
wartawan cilik
doktor gigi pun ada ngko! harus la Dabel Q seram! hahaha...


bege spesel satoo!

nak jadik pilot mcm adam! #adamHawa

memang nampak menarik la kan, sme nampak mcm original.. aku pun terujaaaa.... dah tengok gambo, tengok plak tiket masuknya bape..

Ages: 0 – 1 Baby Free
Ages: 2 – 3 Toddler RM 35
Ages: 4 – 17 Kid (Malaysian) RM 55
Ages: 4 – 17 Kid (International) RM 75
Ages: 18 – 59 Adult (Malaysian) RM 35
Ages: 18 – 59 Adult (International) RM 50
Ages: 60+ Senior RM 30

okey, harga tiket memang boleh membuatkan aku tertelan liur.. bapak mahal!!!! rasa2 mcm kena kansel jek plan hujung minggu nie.. bhahahahaha~~~ aku laki bini jek dh RM100.. anak2 lagik.. biasanya umur sebaya sara tu masih free, ini dia charge plak RM35 hengget! amboi ngkorang... cekik darah hehh!! gaknya sebab maintanance mahal kot.. ahaksss~~ sebelum pape baik ngkorang baca dulu feedback dr mereka yang dh pernah pergi.. credit to caca marba~~ selamat mencuci mata dan menabung yer.. =)

* malam nie nak bli kasut ballet warna buah labu!! ^_^



2 kepochi:

atty's berkata...

Itulah, hajat kty nak bawak fir pun , kena pikir lagi nie..
kan bagus kalo ibubapa dlm rm20 je.sbb ibubapa just temankan anak2 je. :)

aNgeL pUTiH berkata...

aah kak ty.. tiket mak pak paling mahal.. -__-

Blog Widget by LinkWithin