Jumaat, 29 Oktober 2010

horey² streamyx dh ok

yareeeebaaaaa!! nak juget².. hahahaha.. dari smlm tak habis heppi nie. heppi sebab line streamyx dan line telefon dh berfungsi seperti sediakala.. wahhh!!! syukran.. syukran. lepas nie tak perlulah guna beruk yg fungsinya spt melepaskan batuk di tangga.. kalo nak buka FB, kena tgu 3 jam.. kalo nak attach file kena tgu 5 jam.. kalo nak buka utube kena tgu belas2 jam!! hohoho~~ mcm tipu jek kan :p tapi mmg betul laa.. beruk nie slalu buat sy naik darah.. asik2 kiok.. asik2 kiok.. aishh!!! geram toiiiii~~~

tghari smlm pegi TM Cyber.. buat pembayaran bil tertunggak.. (hakhak... tunggakan katanya...) lepas tu siap buat report.. yekla, sedia maklum kabel telefon kawasan umah kami kena copet dengan penyangak hampir 2 bulan lepass!!! lepas tuh 24/10/2010 arituh maintenance kata kerja2 pemasangan dh siap sepenuhnya.. masa tu ternampak notis kat sebelah lift, balik umah kami dengan bangganya try la tepon2... owhh!! ada bunyi ringing laa.. hello2... line clear.. kompem line tepon dh oke.. yippieeee!!! pastu, try plak buat panggilan dr tepon umah ke HP.. aikk!! hampeh.. takder bunyi papepun.. senyap sunyi jekk... tu psl smlm buat report, bgtau tepon leh terima panggilan jek, tapi takleh buat panggilan.. huhu~~

so, ptg smlm bila balik keje lagi skali kami teruja.. masuk je umah cepat2 papa suruh buat miskol.. ok2.. ada bunyi ringing.. pastu papa ckp "ma, try kol papa guna tepon umah".. dail2.. skali boleh jugakk!! wahhhhhhhhhhh~~ sgt cepat dan pantas la TM buat keje kan.. pastu papa teruja lagik, suruh on streamyx plak.. nget3... debar2 nie.. "ehh!! lampu nie kelip2 la pa, kalo kelip2 nie ok ke tak ok"?? time2 tu jugak papa on lappy.. connect internet explorer... tadaaaaa!! sekelip mata terpampang yahoo.com depan mata.. macam nak juget2 rasanya laki bini.. wakakakakkaa~~ kesian kan, dh 2 bulan takder internet haru biru rasanya.. kesian kat papa tiap kali nak buat keje, hantar emel, attcah file mesti dia naik darah psl beruk buat hal.. pasni papa boleh buat keje dengan tenang okeh.. skali lagi, terima kasih pada TM!! hahaha...


*kompius nie, apsal 24hb tu line tak ok lagik ekk?? tetiba baru teringat... owhhh!! sbb kami ada bil tertunggak yg belum settle.. so, smlm dh settle semuanya baru la line ok! hahahaha.. adoiyaiiI!!!


2 kepochi:

PUANSTOBERI berkata...

Kekda pun nak tamatkan perkhidmatan bb tu. Mmg lembaps giler.
Tp kalo nak tkr strimix, nati takleh nak usung ke hulu ke hilir. Camno?
Tp strimix mmg takde masalah lah. Akan dipikirkan jugak.

aNgeL pUTiH berkata...

betul tu kak.. BB lembap tak bertahap.. hangenn!!

Blog Widget by LinkWithin