Jumaat, 6 Februari 2009

hapdet.. holiday 1

spt yg dijanjikan malam nie aku hapdet gambo2 holiday utk tatapan puan ulat (jam skrg dh menunjukkan kul 12.52 pagi.. mata aku dh mengantuk la ulattt.. kalo aku extend lagik sehari bleh ka? muahaha) ok2 takper... utk tidak menghampakan ko, aku gagahkan jua bijik mata aku nie utk mengadap lappy yg makin lama makin kecil tulisannya pada pandangan kaca mata aku..

1 week pas cuti CNY, aku ajak family holiday kat tanah rata.. kitaorg p 3 kete.. so, pagi jumaat tu (30hb) kitaorg gerak ke destinasi. gerak dri umah kul 8 pagi... pastu jmpa jmpa kak ngah aku kat restoran jejantas sg buloh. sblm jalan jauh harusssss kita makan dulu..



lokasi : restoran jejantas, sg. buloh

siap2 makan dlm kul 9.30 terus gerak.. wallah.. teruja ko... yerla, pestime kan.. wakakaka.. jakun nihhhh!!~ perjalanan memakan masa selama lebih kurang 3 jam .. jalan punya jalan punya jalan akhirnyaaaa... kami smpi ke destinasi jam 12.30 tghari.. wohohoho... cepat bukan?? (aku hampir2 mabuk... baru aku tau jalan dia cmtuh.. mmmg menyeksa jiwa raga aku.. tapi rasa2 pasni cm nak pegi lagik =p) smpi2 sana takleh check in plak. yerla, aritu kan jumaat.. derang tgh lunch.. jumaat lunch dari kul 12.15-2.45.. akak kaunter tu ckp kat aku, pas kul 2.45 baru leh check in.. ayokk!!~ aku pun time2 tu boleh plak lupa.. ari jumaat adalah ari bersenang lenang (lunch lama sehhhh =p).. bila dia dh ckp cmtuh, aku pun ok jekla kan, aku ckp takperla aku tgu dlm kete jek.. tapi tak lama pastu.. tetiba sorang brader nie panggey suh check in.. aikk.. pelik bin ajaib.. bleh plak check in time lunch.. bukan tadi kaunter tutup ke?? rupanya brader tuh cakap dia cian kat kitaorg.. (gaknya dia tgk anak buah aku ramai sgt, kelam kibut... lari sana cni dia pun naik rimas+kesian.. wakakaka).. akak tu kecoh jek lbh.. padahal bley jek kalo nak check in awal.. cett!~

bilik kat c2 sgt best (duk umah persekutuan) bilik dia beso koooo... kalo 5,6 org masuk pun still ada space lagik. tapi ada 2 biji katil single jek.. yg lelain tdo lantai laa.. ahahaha... aku siap bawa toto dari umah.. akak aku pun bawa.. jadik.. korang bayangkan la cemana meriahnyaaaa... aku booked 2 bilik.. yg lagik best bilik dia siap ada pintu tengah.. maknanya aku leh tembus bilik sblh melalui pintu tengahh.. wallahhhh!!~ anak2 buah aku sgt la sukaaaaaaa.. terejal tak hingat! jap kat bilik aku, jap kat bilik sblh.. dh bosan kat sblh lari bilik aku smula.. phewwww~~ pakkal jek anak org, kalo anak sndrik?? smpi ati ke korang nak sekeh?? lu pkir la sndrik.. hiks!!~ =p akak aku bawa anak 4 org+hasben.. aku bertiga, mak ayah aku+sorang cucu (anak kak long aku sibuk nak nyelit.. nyibuk nak ikot mak ayah aku hanimun.. cehhh!!~) abg aku+wife.. haaa.. korang kira ahh sndrik bape org ahli kuarga aku bawak.. mmg btol2 cuti mesia... huhuhu

ptg tu kitaorg g kebun stoberi.. (erkk!! kebun ke??) yg berada betul2 kat sblh umah penginapan yg kitaorg duduk.. tgh jalan2 tetiba ujan lebat.. adoiyaaiiii.. dhla cuaca mmg sejukk (mmg salute la, CH masih sejuk macam yg org lain ckp =p)

** mata aku ngantok yg amat sgt.. nti aku smbunggg...



5 kepochi:

atty's berkata...

sonok nya bercuti..ade buahtangan..buah stroberi

Anie berkata...

kalau bd lewat sikit blh jumpa..
bd pun menginap kat tana rata..
tp bd mcm serik lah nak pergi lagi

aNgeL pUTiH berkata...

uikss.. mengapakah bd??

aNgeL pUTiH berkata...

kak ty... nak stoberi ke? ada lagik dlm peti tuh. tak makan pun.. masammmm!!!~

** pelik, cemana derang leh minat stoberi eikkk... huhuhu

ct rahani berkata...

wah gi cameron rupanya.. sonoknya.. huhuhu..

Blog Widget by LinkWithin