Jumaat, 10 Oktober 2008

alkisah..


salamzzz...

pada mereka yg tertanya2 apa dh jadik pada pontel inilah serba sedikit ceritanya.. ekekeke...

cmni citernya... dot..dot..dot..

arituh raya ke-5 (ahad).. angel+family baru balik beraya.. tak silap masa tuh dlm kul 8pm lebey kot.. angel baru smpi umah mak. kete pun dh parking bebetul depan umah mak.. nak disedapkan jalan citer, masa tuh ujan renyai2 plak.. angel ngan pontel duk seat belakang.. (dari umah pakcik lagik pontel dh tdo..so, angel ngan pontel duk la seat blkg).. tapi masa smpi depan umah mak tuh seb baik pontel dh sedar(kalo pontel jatuh dlm tdo lagik naya, ngeri nak bayangkan..) masa nak turun kete tuh, angel sibuk2 letak kain atas pale pontel.. yerla, kononnya takmo pontel kena ujan kan.. pastuh angel pun buka la pintu tu.. masa tuh pontel dlm dukungan angel.. skali masa nak langkah keluar (korang mesti leh bayangkan cemana situasi angel kan, dgn tangan sebelah dukung pontel, tgn kiri plak pegang kain yg tutup kepala pontel tuh.. huhu sadisnya..) angel dh rasa cam ada benda sangkut kat kain.. kali kedua angel nak julur kaki, sangkut lagik.. masuk kali ke3 dgn rasa tak puas ati angel julurkan dedua kaki keluar.. pastu.. bila angel nak bangun jekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!! papppPPPPP!!! tgk2 angel dh jadik 'spiderwomen'.. muka ngadap jalan tar.. pontel plak?? huwaaa.. pontel dh tergolek kat sebelah smbey muka ngadap langitt!!~.. masa tuh angel cuma sempat jerit 'abanggggg!!'.. kelam kabutnya cik abe nak selamatkan anak dia.. (dia kata masa tuh igt nak slmtkan anak jek, maknya kompem leh bangun sndrik.. muahahaha.. kejam btul!) pontel dh meraung2, badan pun dah kejung2. mungkin pale dia saket terhantuk kat jalan raya kan.. cuma 1, syukur sgt2 pontel takder luka2 langsung.. angel plak, kain baju raya dah rabak, jalan pun terhencot2.. rupanya siku+lutut dah rabak.. kat pinggang pun ada luka2 jugak.. darah dah mengalir kat siku.. masa tuh plak pakai baju warna hijau tanah putih.. huhuhu elok sgt ler kann.. tanah putih dah jadik merah darah.. tapi kan, masa tuh tak rasa saket langsung tau.. dlm pale cuma pkir psl pontel.. pontel..pontel.. angel pun dah ikut nangis2.. angel ckp kat abe, angel mintak maap tak sengaja nak jatuhkan pontel (dlm kelam kabut tuh sempat lagik mintak maap wehh.. ekekekek)..mak abah pun kelam kabut jugak.. derang suh bawa pontel p klinik.. kitaorg try jugak pujuk2 pontel.. memula dia dh senyap sket, kasi susu pun ok.. tapi bila abe tersentuh pale dia mula la dia meraung balik.. kompemm!! mmg pale pontel benjol...

bila pontel dh meraung balik, angel+abe+abg/akak ipar gegas p klinik.. pontel still meraung2.. smpi klinik doc tnya kenapa, so abe+abg citerla cemana leh jatuh.. cepat2 doc ckp dia tak brani nak check up pape.. dia kata better p spital, unit kecemasan.. hurm.. p spital la plak.. aduhaii.. kompem leceh kan.. bukan pe, kat spital tuh banyak kerenahnya.. tapi tu yg terbaik.. otw dlm perjalanan tuh angel tpon mak ckp pontel kene p spital... smpi2 unit kecemasan tuh, daftar nama, apa semua.. pastu kene tgu lagik doc nak wat checkup.. kitaorg amik 2 no.. 1 tuk angel, 1 tuk pontel.. tgu punya tgu mak abah angel plak smpi.. uishh.. ramai plak kaum kerabat angel kat spital.. hikhik.. tup2 no angel naik dulu.. masa tu tak jmpa doc pun.. yg ada cuma abg2 attendan.. diorang bersihkan luka2 angel.. umak aii.. ganeh sungguh la abg2 tuh.. rasa cam nak terajang jek.. igtkan dh settle, upanya pas dah cuci luka derang inject plak bahu angel.. adessss!!~ mmg cmtuh ke prosedur derang ekk?? kalo kita jatuh moto ke, xcident ke pastu ada luka2, mmg kene inject?? pastu kene tgu lagik, sbbnya angel nak mintak MC, abg2 tu kata kena jmpa ngan doc..(arghHHH!!.. pasni takdernya haku nak mintak MC gomen lagik.. 18 jam menunggu cuma dapat MC tuk 1 ari jekk.. hangennNN!!~)

elok jek angel kuar bilik doc, pontel pun kuar dari bilik doc yg sblh.. nampak jek muka angel abe terus ckp 'adik kene duk wad malam nie'... (muka abe cm nak nangis jek...).. kitaorg dh la tak bawa pape.. main redah jek.. sblm masuk wad tuh, attendan bawa pontel p x-ray (sbb pontel masih bby, terjatuh n pale terhentak kat jalan raya so, kena la x-ray) malam tuh dlm kul 10 lebih kot pontel, angel, abe sme tdo spital... pontel nie kan mmg kuat tdo tau.. masuk jek wad, angel letak atas katil dia terus lelap.. huhuhuhu... anak bapak btull!!~ yg sbnrnya abe nak balik umah tapi angel tak bagi..kul 12 doc dtg pantau.. dia tnya arr pontel ada muntah2 ke, demam ke, nangis ke.. abe ckp sme takder sbb pontel cuma tdo manjang.. pastu doc pun bgtau.. doc ckp dia pun dh tgk x-ray pontel tuh dan keputusannya positif.. pale pontel takder pape.. dia nangis sbb terkejut jek.. masa tuh angel rasa cam nak melompat jek.. syukur sgt2.. yg paling bahagia bila doc ckp, malam nie kalo bby takder demam, tak muntah atau apa esok paginya leh kuar spital.. huhuhuhu.. best2...

esoknya dlm kul 8 lebih doc yg sama dtg pantau, dia ckp bby dh ok.. pasni takder pape appointment ngan doc lagik.. cuma kalo rasa bby cam demam ke, muntah2, takmo menyusu, cepat2 bawa p spital smula.. dlm kul 9 tuh cepat2 angel suh abe potong nama pontel.. tak sabo nak balik umah wehh.. dari smlm tak mandi n salin baju!! wakakaka....


** smpi arinie angel+abe masih pelik cemana kain angel leh tersangkut kat seat belakang tuh. kalo tgk bebetul mmg takder sbb kain tuh suka2 nak sangkut tau.. kalo duk seat depan mungkin la jugak kan.. tersangkut tpt pembuka bonet tuh ke, tpt pembuka minyak ke.. abe kata tah2 dlm kete dia ada ju-on.. wakakaka...!! sengalllllll!!!!.... kesduahan dari citer tuh, sehari dpt mc gomen, (isnin malam terus gerak balik KL), esoknya p klinik swasta plak.. mintak MC.. dapat 2 ariiii.. ekekeke.. badan gue sakit macam kene pukul dehhh!!!.. smpi arinie bahu masih sengal2.. adoilaa... secebis kisah di aidilfitri.. kompem igt smpi bila2.. lalalalala!!!~...

** khamis masuk keje puas la angel bercerita pada mereka2 yg mengambil berat.. sme tnya cemana leh jatuh.. mekasih la yer kawan2 psl take care ttg angel.. hehehe :D

cian anak mama jatuh bedebuk.. mama mintak maap eh syg.. mama betul2 tak sengaja :(

Photobucket Photobucket Photobucket

8 kepochi:

atty's berkata...

syukur le angel.pontel takde apa2..
doctor injetc angel.tu sbb takut ade drh beku..mmg camtu le.kalo jth ke apa..mesti doc kasi injet..

neezareef berkata...

alahai..sib baik x ape2 angel..nk kata angel cuai pn bkn sbb angel cuai kan...dh nk jd angel..redha je la..as long pontel sihat syukurlah..

syanis berkata...

herm..... syukur x da apa² sian pontel

Umi_Aliesha berkata...

alahai...sedihnya..takpelah takde apa2 yg buruk berlaku..

aNgeL pUTiH berkata...

akak2 sekalian.. mmg syukur sgt2... tapi smpi arinie masih seriau.. nak2 bila ternampak kulit2 yg rabak kat lutut+siku nie.. huwaaaa....

shafa berkata...

nsb baik xde ape2...
risau kl budak2 jatuh nih...

ct lavender berkata...

Alhamdulillah pontel x der aper2..
org tua2 kata klu budak jatuh de malaikat sambut.. ermm...

aNgeL pUTiH berkata...

ye ke lavender?? kalo btul alhamdulillah laa...

Blog Widget by LinkWithin